Dovoljno snažna za uspjeh - Ivka Armanda Todorović

Povodom konferencije Dovoljno snažna za uspjeh koja će se održati 20. listopada 2018. u Country Clubu CC kod Jastrebarskog, razgovarala sam s Ivkom Armanda Todorović.

Sudionike konferencije očekuje niz zanimljivih i korisnih tema, u idiličnoj atmosferi Country Cluba CC, uz odlične govornike, goste i predavačice. Jedna od divnih dama koja će ispričati svoju životnu i poslovnu priču je Ivka Armanda Todorović. Njen poziv je Angels body and Emotions, a kreira i majice Mamasita and Son. Održava radionice za žene koje ih pokrenu, osvijeste i osnažuju.

Što za tebe znači sudjelovanje na konferenciji Dovoljno snažna za uspjeh? Kada si se osjetila najviše snažnom za najbolje najbolje rezultate, a kada je upravo slabost bila pokretač onog najboljeg što ti se dogodilo?
Ivka: Poziv na sudjelovanje u konferenciji došao je u takvo vrijeme da sam se, čim sam ga primila, glasno nasmijala tome kako svemir, život, Bog ima dobar smisao za humor. U poslovnim i privatnim previranjima zadnjih nekoliko mjeseci ponovno pronalazim sebe i svoju snagu, ali i opasno redefiniram uspjeh i sve ono što on za mene znači. Inspirirati nekoga tko se nalazi na sličnoj prekretnici, najljepši je dar za mene jer kreirajući ono što željim dati, najviše dajem sebi.
Upravo je slabost najčešće bila moj pokretač, odnosno ranjivost i emocije kojima sam se prepuštala. Iako imam samo 35 godina, promijenila sam par karijera, ne poslova, i ne planiram tako brzo stati. Život u kojem slijediš svoju intuiciju i dopuštaš sebi ranjivost nekad nije lagan, ali svakako je prekrasan i zanimljiv. Snaga za rezultate ovisi na što se fokusiramo i baš to otkrivam sada i želim podijeliti. Fokus na uspjeh u nekoj klasičnoj definiciji i fokus na uspjeh po osobnoj definiciji često nisu isti. Trenutno nemam nimalo snage za neke uopćene postavke uspjeha, ali gorim strašću za svojom (re)definicijom.

Misliš li da žene na našim prostorima osjećaju svoju snagu? Kakva su tvoja iskustva? 
Ivka: Žene na našim, ali i bilo kojim drugim prostorima osjećaju svoju snagu, ali nedovoljno slobodno i nedovoljno često. I vrlo često, ne na pravi način. U svijetu muške energije, važno je približiti se drugoj strani polutke – ženskoj energiji. Energiji intuicije, unutarnje mudrosti, slobode, fleksibilnosti i predavanja. Važna je i muška energija, svakako i potrebna, ali buđenjem ženske žene mogu osjetiti svoj puni potencijal.

Kako si ti osvijestila svoju snagu, ojačala je i pokrenula?
Ivka: Jačanje i pokretanje snage za mene je proces koji se ponavlja uvijek. Svi ponekad padnemo, upetljamo se u uloge koje igramo u životu, prebacimo se na „muški mod“ i odrađujemo, odrađujemo, odrađujemo. Moj najbolji način za pokretanje životnih sokova i buđenje snage je pokret, ples i povezivanje s tijelom i emocijama. Kad je žena svjesna energije svog srca i zdjelice, i kad si dopusti čitavu lepezu emocija, ona postaje snažnija i slobodnija u izvršavanju svih obaveza.

Što je najveća univerzalna snaga jedne žene za tebe?
Ivka: Ranjivost. Ženstvenost. Sloboda. Autentičnost.

Što bi preporučila ženama koje žele promjenu, a ne usude se?
Ivka: Slušajte sebe i povežite se s tijelom i emocijama. Dopustite si slabost, tugu, bijes, nemoć, baš sve. I budite sebi najnježnija majka, a ne maćeha. Kad polako uvijek iznova učimo biti dobre sa sobom i povezati se s tijelom, onda možemo uvijek iznova osjetiti i svoju moć i snagu. I to na način koji nas neće iscrpiti. Promjena je tu da nas trgne iz zone komfora, teškoće su tu da upoznamo sebe, a to su sve ciklusi i kad nastupi ciklus slabosti i straha, važno je dati si vrijeme u kojem ćemo se ponovno povezati. Koliko treba. I skupiti snagu za prepuštanje novom ciklusu.


Ivkinu životnu i poslovnu priču, kao i ostale zanimljive teme o životnoj i poslovnoj snazi možete čuti na konferenciji Dovoljno snažna za uspjeh koja će se održati 20. listopada 2018. Više informacija saznajte u događaju na Facebooku: https://bit.ly/2CrNLrM ili na web stranici Country Cluba CC: https://bit.ly/2DXy78Z

Primjedbe