Majstorica sretnog življenja: Helena Fjorović

Razgovarala sam s Helenom Fjorović, vlasnicom Linea Snella JUG za oblikovanje ženskog tijela, kreatoricom seminara Reprogramiranje u Dubrovniku, majstoricom sretnog življenja, majkom 2 teenagera, medicinskom sestrom s 22 godine radnog staža i ljubiteljicom žena, a sve u skladu s konceptom Vedrokuta (3R za uspjeh: resursi - razvoj - rezultati).

Što smatraš svojim najvažnijim resursom u poslu?
Helena: Najvažniji resurs u poslu po meni je strast, vjera i rad. Mislim da je „bolest“ ljudi najčešće prebrzo odustajanje. U životu sam malo stvari dobila od prve. Kad sam bila odbijena, nisam rekla sebi: ovo je znak da to ne trebam činiti, nego: ovdje većina odustaje, a ja idem do kraja.
Konkretno u mom centru za oblikovanje tijela (Linea Snella JUG), ono što čini razliku je upravo podrška ženama na putu do cilja na svakom koraku. Bilo da je to smanjenje kilograma i/ili povećanje energije i/ili fit forma i/ili bolji izgled i zdravlje. Podupiremo ih prilikom prvog i svakog sljedećeg dolaska. Naša misija je pomoći ženama, ne samo da smršave i kratkoročno izgledaju i osjećaju se bolje, nego da preuzmu nove zdravije navike koje su često minimalne promjene. S tim se ne odriču života i svih njegovih ljepota, nego dapače, daju sebi priliku za učiniti sve ono što žele u životu još lakše jer se osjećaju bolje.

Koje značenje ima poslovni rast i razvoj ima u tvom poslu? Kakvi su ti planovi u ovoj godini?
Helena: Poslovni rast i razvoj su svakako edukacije djelatnica i nas samih na svim poljima koji pomažu nama i našim klijenticama. Pri tome mislim na edukacije o prehrani, o tijelu, o psihi, uvjerenjima, bolestima, zdravlju i sl. Ove godine planiramo kroz radionice i predavanja to što više prenijeti našim klijenticama tako da njihovi rezultati budu što dugoročniji. Jer kad nešto naučiš, teže je to ignorirati nego kad nešto ne znaš. Konkretno, ako našu klijenticu naučimo zašto nije dobro jesti premalo ili zašto da navečer izabere salatu i sir umjesto tjestenine, sjetit će se toga kad bude večerala i svjesno će izabrati ono što je za nju bolje.

S kakvim rezultatima si zadovoljna i s kakvim ljudima uživaš raditi i surađivati?
Helena: Najsretnija sam kad klijentice dolaze redovito i kažu kako inače ne vole vježbati, ali u Linei to obožavaju. Volim klijentice koje preuzimaju odgovornost za svoj život jer jedino smo sami odgovorni za ono što činimo ili ne činimo. Što se tiče poslovnih suradnika, najdraži su mi suradnici poput tebe Elvira ;) , a to je ukratko: jednostavni, prilagodljivi, fleksibilni, dobroćudni i majstori u svom poslu.
- Hvala draga Helena! 💓

Što je za tebe obilje u životu? Kada si najsretnija?

Helena: Za mene je obilje sve što me okružuje. To su svakako zdravi i kvalitetni odnosi sa mojom djecom, partnerom, obitelji, prijateljima, djelatnicama i klijenticama. Također zdravlje, energičnost, osmijeh na licu, ljubav koja je pokretač svega. Sretna sam i zadovoljna kad znam da s nikim nisam u konfliktu, da se ne moram ničega bojati i da ne postoji nešto što se ne može riješiti. 


Na što si posebno ponosna u poslu i bi još željela ostvariti?
Helena: Najponosnija sam na to što smo moj partner i ja prije 4 godine uspjeli dokazati da se može dobiti kredit i kad nisi bogati nasljednik i nemaš ušteđevinu. To je iznenadilo mnoge koji su vjerovali da je to nemoguće. Uskoro želimo svoj vlastiti prostor na zapadnom dijelu grada, koji će biti još bolje opremljen i imati veći kapacitet. Planiram češće voditi radionice o prehrani, napadajima gladi, vježbanju i ljubavi prema sebi na način koji je blizak ženama iz jednostavnog kuta. A najveće poslovno postignuće, za mene je što imam predivne djelatnice. U našoj firmi je sada zaposleno, uz mene i mog partnera još 5 terapeutica od kojih su dvije na porodiljnom dopustu. Svih 5 djevojaka su predivne mlade ženice koje su sve ono što smo samo mogli sanjati da zaposlenik bude. I tako divne, prekrasno se uklapaju u cijeli Linea Snella koncept, a klijenticama daju potrebnu podršku i vrlo uspješno ih vode kroz cijeli proces mršavljenja i oblikovanja tijela. Iznimno sam zahvalna na timu bez kojeg bi puno teže bilo voditi ovako zahtjevan posao.

Što bi preporučila osobama koje još nisu došle do svojih ciljeva i poslovnih snova?
Helena: Ako imate san i jasno vidite priliku za ostvarenje istoga, djelujte. Ne pitajte ljude koji to ne vide vašim očima što da radite. Pričajte samo s ljudima koji to mogu razumjeti. I krenite. Akcija je jedino što može dovesti do rezultata. Putem će biti hrpa prepreka, to je normalno, ali budite drugačiji i idite do kraja. Nema predaje. 

Imaš li poruku za kraj, za sve one koji su na putu poslovnog rasta i razvoja? 
Helena: Da je lako, to bi svatko. Manjina ostvaruje 80% rezultata, manjina ima 80% bogatstva. Sami biramo hoćemo li biti u manjini ili u većini.

Sve informacije saznajte na: www.lineasnella.hr

Razgovarala: dr. sc. Elvira Mlivić Budeš (elvira@filaks.hr)


ODLIČNA PRILIKA - REPROGRAMIRANJE

Većina žena godinama si nisu priuštile mir bez djece, partnera, obitelji, posla. 

Ovo je prilika za to. 

Prilika za odmor i za rast.


Ponukana sve češćim pitanjima o usklađivanju poslovno-obiteljskih obveza sa zdravom i uravnoteženom prehranom, Helena je kreirala program REPROGRAMIRANJE u Dubrovniku. Na to je iznimno ponosna. Ukratko, vodi 7 žena nekoliko dana u rustikalnu villu s bazenom na samom jugu Hrvatske, gdje u predivnom stimulirajućem, a mirnom okruženju reprogramiraju svoj um uz opuštanje te ga tako dovode u balans. Sudionice prolaze kroz radionice i predavanja, zajedno jedu, pričaju, vesele se i druže. To je energija koja potpuno regenerira.

Nijedna dama, uključujući Helenu, s reprogramiranja se nije vratila ista. Dogodile su se značajne promjene i vidljiv napredak. 



Informacije o programu

Što je reprogramiranje: https://www.fit-factory.hr/reprogramiranje/sto-je-reprogramiranje/

Što su rekle polaznice: https://www.fit-factory.hr/reprogramiranje/polaznice/

Ove godine reprogramiranje je od 27. do 31. svibnja 2019. godine, a više informacija pogledajte na linku: https://www.facebook.com/events/497528347436106/

Primjedbe