"Kad možeš zaraditi drugima, možeš i sebi!"

Pokojna mama me je upravo ovom rečenicom motivirala i ohrabrila da napokon otvorim svoju tvrtku, nakon višemjesečnog razmišljanja, pomicanja datuma i nakon mnogih odgovaranja iz okruženja.

Sigurno bi joj bilo drago da je još nekome pomogla s ovom rečenicom, a danas sam baš dobila potvrdu da je se i mnogi drugi sjete koji nemaju potporu ljudi oko sebe, a žele promijeniti svoj život i posao.

Često spomenem ove riječi, jer nam govore istinu. Ako nešto možete napraviti za drugog, zašto ne biste mogli i za sebe? Sigurno možete, samo nemojte te druge stavljati na prvo mjesto i misliti da uvijek morate biti u nečijoj službi. I nemojte slušati one koji vam stalno govore da je nešto nemoguće, da se ne može, da se nekad moglo ili da ne postoji dovoljno za sve. 

Postoji prilika za one koji su vrijedni, koji imaju hrabrost, koji to nešto osjete u srcu i gore od želje da prenesu svijetu. Za takve ljude uvijek ima mjesta, bez obzira u kakvom mulju živjeli. Za takve ljude uvijek ima mjesta, jer netko iznad nas vodi brigu da svjetlo probije kroz tamu. Netko iznad nas vodi brigu da se razgrana krošnja i donese plodove. Nemojte odustati od svog sna. Zbog njega ste rođeni. 
Kroz život nas mnogi iznevjere, ali jedino vi se možete pobrinuti da ne iznevjerite sebe. Imajte povjerenja u Život.

elvira@filaks.hr

Primjedbe

  1. Ja se te rečenice sjetim često od kako sam je prvi put pročitala prije nekog vremena na profilu... :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar